Eko Sistem Jagodina

EKO-SISTEM JAGODINA


 Eko Sistem Jagodina

  Početna

  O nama

  Galerija

  Akcije

  Sekcije

  Lokacije

  Kontakt

  Jagodina Portal

UKUPNO POSETE:
7267

DANAS POSETE:
6

JUČE POSETE:
8

 

 

Savremeni covek tezi najvise produkciji dobara,sve vise stvara i sve vise ima. Medjutim,covek daleko manje paznje poklanja svojoj zastiti.Covekova neobrazivost i nepromisljeno delovanje prema sopstvenoj zivotnoj sredini dovelo je do velikih razmera ugrozenosti i pogorsanja zivotnih uslova.Konkretnije,covek je stvaralac i svojih dobara i uzrocnik svojih nevolja.
Odnos pojedinca prema zivotnoj sredini uzima se kao kriterijum opste kulture,humanizma i civilizovanosti i kao kriterijum za vrednovanje stepena vaspitnosti.U zemljama gde se problem odnosa coveka i prirode objektivnije sagledava sve vise se ostvaruje organizovani uticaj na ponasanje ljudi.U njima sve vise evoulira svest o potrebi adekvatnog odnosa coveka prema zivotnoj sredini.

I iz tih razloga osnovano je preduzece “Eko Sistem” koje nastoji da taj problem resi i pomogne zastiti zivotne sredine.
Preduzece S.R.“Eko Sistem” iz Jagodine osnovano je 01.06.2006.godine. Osnovna delatnost preduzeca jeste pravilno sakupljanje,sortiranje,prerada i dalji proces reciklaze sekundarnih sirovina,a pre svega termoskupljajucih folija,Pet ambalaza i svih vrsta meke plastike.Preduzece od pocetka rada ima veoma uspesnu saradnju sa firmom“Brzan Plast” iz Brzana koje od nas otkupljuje preradjene sirovine i dalje ih obradjuje i pretvara u gotov proizvod.Takodje,preduzece je i clan Unije Poslodavaca Srbije.
Tehnicko tehnoloska opremljenost, sopstveno reciklazno dvoriste, sistem prerade garantuju profesionalnu uslugu.Uz saglasnost javnog komunalnog preduzeca “J.K.P.Standard”-Jagodina postavili smo sopstvene kontejnere u pojedinim proizvodnim halama i preduzecima (15 kontejnera zapremine 3m3, i 30 kontejnera zapremine 1m3 ) na podrucju Jagodine,Cuprije i Paracina.Poceli smo sa postavljanjem i u samom gradu Jagodini (30 kontejnera zapremine 1m3),medjutim zbog finansijske nemogucnosti nismo u stanju da pokrijemo kompletno podrucje opstina Jagodina,Cuprija,Paracin i okolnih sela u navedenim opstinama, sto ne daje pun efekat u nasoj borbi za ocuvanje zivotne sredine .

- Prikupljanje, sortiranje, recikliranje i obnova ambalaznog otpada su nedovoljno razvijane aktivnosti u Republici Srbiji i ta vrsta otpada odlaze se na postojecim deponijama zajedno sa ostalim komunalnim otpadom.Iako je primarna reciklaza papira,stakla,plasticnih flasa,limenki i termoskupljajuce folije u posebno oznacene kontejnere,opisana procedura ne funkcionise u praksi.Otpad predstavlja resurse koji se nalaze na putu da budu izgubljeni. Naredni izazov jeste da se taj gubitak resursa ograniči u što većoj meri, na efikasan način, kako u odnosu na životnu sredinu tako i na ekonomiju.Sprečavanje gubitaka nije nimalo jednostavan zadatak i bitno je da ljudi i preduzeća uzmu aktivno učešće. Ne sme postojati sumnja o tome kada i gde vredi sačuvati resurse.Svi elementi sistema upravljanja otpadom su veoma važni za celo društvo. Stoga ća kampanje za sakupljanje, recikliranje i odlaganje otpada biti razrađene i implementirane u najskorije vreme. Jedna od najvecih prepreka procesu recikliranja je nedostatak kapaciteta za prikupljenje i sortiranje ambalaze.

 Eko Sistem Jagodina

Da li Vam se sviđa ideja o očuvanju životne sredine u Jagodini?

Ne
Da
Možda


Rezultati

 

 Sva prava zadžana - Agencija '' AUTENTIK ''